Nem tipikus design podcastek product designereknek

Szerencsére számtalan podcast közül válogathatsz, amíg a PD Stories új epizódjának megjelenéséig terjedő kínzó várakozás terhét szeretnéd csökkenteni. Azonban nem csak a közismert design podcastekből inspirálódhatsz, vagy éppen tanulhatsz, szerencsére jóval tágabb a horizont.

Az angol nyelvű design podcasteket itthon is sokan ismerik, ezért  ebben a cikkben inkább az olyan műsorokat gyűjtöttük össze, melyek nem a klasszikus product design vonalon mozognak, mégis jó választást nyújthatnak, ha például ügyfélélmény, business design, vagy éppen általános tech témában szeretnél még jobban képbe kerülni.

Experience This!

Az egyik legjobb customer expereince podcast, melynek egyik műsorvezetője Joey Coleman a zseniális cx könyv, a Never Lose a Customer Again szerzője.

A podcast inspiráló példákat válogat a kiváló ügyfélélményt nyújtó cégekről, továbbá példaértékű ügyfélszolgálati sztorikat vitatnak meg benne hétről-hétre.

Beyond Users

Mi az a business design? Egy olyan új terület, amely design módszereket használ üzleti problémák megoldására. Ha érdekel ez a relatíve új terület, akkor a Beyond Users a te podcasted. 

A show házigazdája Alen Faljic, az IDEO ex- business designere. A műsor egyfajta edukációs összekapcsoló szerepet tölt be, lényegében a célja, hogy a designerek jobban értsék az üzletet.

Techmeme Ride Home

Ha napi szinten szeretnél képben maradni a Szilícium-völgy történéseit illetően a Techmeme Ride Home podcast lehet a legjobb barátod. A műsor minden hétköznap a tech világ legjobban pörgő híreit foglalja össze egy 15 perces blokkban, hétvégente időről-időre pedig különkiadásokban mélyebben is kiveséznek bizonyos témákat.

Exponent 

Ben Thompson egy briliáns elme, a média- és technológiai iparág egyik legjobb elemzője, továbbá ő az írója a kiváló Stratechery blognak, amely a technológiai stratégiáról és üzletéről szól. Aki hozzám hasonlóan product stratégia irányába lépked, nagyon sokat tanulhat Bentől, beleértve Exponent  nevű podcastjét is.

Néha mikor értetlenül állok az előtt, hogy például az Apple mit miért tesz, akkor azonnal felmegyek a blogjára és minden tech stratégiai kérdés értelmet nyer.